Mondhygiënist Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Mondhygiënist Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Mondhygiënist Amstelveen

Een schoon gebit geeft een fris gevoel en is cruciaal voor een goede mondgezondheid. Laat daarom regelmatig uw gebit reinigen bij de mondhygiënist in Amstelveen. De mondhygiënist controleert uw tanden, kiezen en tandvlees, verwijdert tandsteen en geeft voorlichting over een goede mondhygiëne. Zo voorkomt u gebits- en tandvleesproblemen.

Wilt u direct een afspraak maken bij de mondhygiënist of bent u nieuw bij onze praktijk? Schrijf u in of neem contact op via de onderstaande buttons. We helpen u graag weer aan een schoon gebit en een stralende glimlach!

Bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan in Amstelveen bent u altijd verzekerd van:
 • Geen wachtlijst voor nieuwe patiënten
 • Behandeling bij de mondhygiënist i.c.m. de periodieke controle
 • Mondhygiënisten met jarenlange ervaring
 • Ook geschikt voor angstige patiënten

Wat doet een mondhygiënist?

De behandelingen die de mondhygiënist uitvoert vallen hoofdzakelijk onder preventieve mondzorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan advies over het reinigen van uw gebit, maar ook het sealen van nieuwe kiezen of het verwijderen van tandsteen zijn specialismen. In sommige gevallen voert de mondhygiënist behandelingen uit in opdracht van de tandarts, zoals het vullen van gaatjes.

Wanneer naar de mondhygiënist?

Door met regelmaat een bezoek te brengen aan de mondhygiënist, voorkomt u ernstige problemen met uw gebit of tandvlees. Heeft u bijvoorbeeld last van gevoelige tanden of bloedend tandvlees, dan kan de mondhygiënist een behandelplan opstellen om te voorkomen dat de problemen escaleren.

Op voorhand een aparte afspraak maken bij de mondhygiënist is niet altijd noodzakelijk. Vaak heeft u uw periodieke controle bij de tandarts al op de planning staan. Constateert de tandarts dat een gebitsreiniging nodig is, dan kan hij een afspraak voor u inplannen bij de mondhygiënist. De afspraken kunnen zelfs gecombineerd worden, zodat u niet apart terug hoeft te komen. Ervaart u een of meerdere van de onderstaande klachten? Maak dan sowieso een afspraak bij de mondhygiënist:

 • Terugkerend tandsteen
 • Tandvlees dat bloedt tijdens het poetsen
 • Teruggetrokken, rood of gezwollen tandvlees
 • Loszittende tanden of kiezen
 • Herhaaldelijke gaatjes (cariës)
 • Slechte adem

Tandsteen verwijderen

Tandsteen kan gaatjes veroorzaken in uw gebit. Het is dan ook belangrijk dat u tandsteen of tandplak tijdig laat verwijderen. Tandplak hecht zich aan tanden of kiezen en wanneer het oxideert, ontstaat er tandsteen. Deze donkergekleurde aanslag ziet u voornamelijk terug aan de binnenkant van uw ondertanden en is niet zelf weg te poetsen. Het verwijderen van tandsteen is daarom een van de meest uitgevoerde behandelingen bij de mondhygiënist.

Kosten mondhygiënist Amstelveen

Er zijn geen standaardtarieven voor een behandeling bij onze mondhygiënist in Amstelveen. De kosten zijn afhankelijk van de behandelingen die nodig zijn en de tijd die de totale behandeling in beslag neemt. We rekenen wel een standaard uurtarief dat vastgesteld is door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit uurtarief staat bij de M-codes op de prijslijst van de NZa, die u terugvindt op onze tarievenpagina.

Bekijk tarievenpagina

Vergoeding vanuit uw zorgverzekering

In de meeste gevallen wordt een behandeling bij de mondhygiënist niet vergoed vanuit de basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering is dit wel het geval. Kinderen jonger dan 18 jaar krijgen hun tandartskosten wel vanuit de basisverzekering vergoed. Voor meer informatie over de exacte vergoedingen raden we u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Behandelingen door de mondhygiënist in Amstelveen

De mondhygiënist van Tandartsenpraktijk Carmenlaan voert onder andere de volgende behandelingen uit:

 • Het geven van poetsadvies en voorlichting over tandvleesproblemen
 • Het verwijderen van tandplak, tandsteen en andere aanslag op de tanden en kiezen
 • Het polijsten van vullingen
 • Het sealen van kiezen
 • Het uitvoeren van een fluoridebehandeling
 • Het reinigen en gladmaken van de worteloppervlakken
 • Eventuele overige behandelingen in opdracht van de tandarts

Tandartsenpraktijk Carmenlaan: uw mondhygiënist in Amstelveen

In Amstelveen kunt u voor een behandeling van de mondhygiënist terecht bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan. U vindt ons aan de Carmenlaan 361. We zijn van maandag tot en met donderdag geopend van 8:00 tot 16:30 uur. Op vrijdag en zaterdag is de praktijk op afspraak te bezoeken.

Afspraak maken of inschrijven

Wilt u een afspraak maken bij onze mondhygiënist of bent u nog niet aangemeld bij onze tandartsenpraktijk? We hebben geen wachtlijst en inschrijven kan eenvoudig online. U bent van harte welkom! Ook voor overige vragen of advies kunt u gerust contact met ons opnemen via de onderstaande buttons.

Veelgestelde vragen aan de mondhygiënist in Amstelveen

We zetten de veelgestelde vragen aan onze mondhygiënist hieronder voor u op een rij. Heeft u toch nog een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

 • Wat doet de mondhygiënist?

 • Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?

 • Wordt mijn behandeling bij de mondhygiënist vergoed?

 • Heb ik een verwijzing nodig voor de mondhygiënist?

 • Doet een behandeling bij de mondhygiënist pijn?

 • Houdt de mondhygiënist rekening met mijn tandartsangst?

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.