Invisalign: onzichtbare beugel - Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Invisalign: onzichtbare beugel - Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Invisalign: onzichtbare beugel


Invisalign is een methode waarbij u met een bijna onzichtbare beugel op comfortabele en onopvallende wijze een stralende lach kunt krijgen. De beugel bestaat uit transparante bitjes die speciaal voor uw behandeling op maat zijn gemaakt.

  • Onopvallend uw gebit corrigeren
  • Uitneembare bitjes
  • Binnen een half tot anderhalf jaar een stralend en recht gebit

Ontdek wat een doorzichtige beugel van Invisalign voor uw gebit kan betekenen. We informeren u graag over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op via onderstaande buttons.

 

Wat is Invisalign?

De uitneembare bitjes van Invisalign zijn onderdeel van een techniek om tanden onopvallend en comfortabel te corrigeren. Het systeem bestaat uit meerdere ‘aligners’ (bitjes). Op basis van een 3D gebitsscan worden ze speciaal op maat gemaakt voor uw gebit. Het is namelijk belangrijk dat de bitjes perfect passen. De bitjes draagt u dag en nacht en zorgen ervoor dat uw tanden langzaam in beweging worden gezet richting de gewenste posities. Tijdens het eten neemt u de Invisalign uit. Deze doorzichtige beugel is beschikbaar voor zowel tieners als volwassenen.

Ten opzichte van de traditionele slotjesbeugel maakt Invisalign het mogelijk om minder opvallend een tandcorrectie te ondergaan. Daarnaast blijven voor u veel ongemakken van de traditionele beugel bespaart, zoals uitstekende draadjes, losse slotjes, irritaties of maandelijkse controles.

 

De voordelen van de doorzichtige beugel

Omdat de beugel doorzichtig en uitneembaar is, brengt hij veel voordelen met zich mee:

  • Onopvallende beugel
  • U kunt alles eten en drinken na het uitnemen van de bitjes
  • Gemakkelijk uw gebit en beugel schoonhouden
  • Controles vinden eens per maand plaats
  • Geen onvoorziene spoedafspraken
  • Geen metaal in de vorm van blokjes en draadjes in uw mond
  • Pijnloze tandcorrectie

Werking Invisalign

 

Kosten doorzichtige beugel

De kosten van een doorzichtige beugel zijn afhankelijk van uw gebit. Voor iedereen wordt namelijk een uniek behandelplan opgesteld. De kosten worden vastgesteld op basis van de behandeling.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar en controleer of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Lees meer over de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Kan ik een Invisalign behandeling ondergaan?

Een Invisalign behandeling is geschikt voor zowel volwassenen als tieners. Alleen in uitzonderlijke gebitssituaties raden we een alternatief behandelplan aan. Neem gerust contact met ons op en ontdek of u in aanmerking komt voor een Invisalign.

 

 

Behandeling Invisalign: traject naar een nieuwe glimlach

1.      Het eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de werking van een doorzichtige beugel. Zo bent u precies op de hoogte van de behandelmethode en de kosten en is er ruimte om vragen te stellen. We nemen mondfoto’s en bekijken samen met het Invisalign team of een behandeling met Invisalign mogelijk is. Dit eerste consult is voor u kosteloos. Indien u verder wil gaan met Invisalign en wil weten hoe het eindresultaat eruit komt te zien, maken we een vervolgafspraak voor verder onderzoek.

2.      Gebitsscan

Bij de vervolgafspraak brengen we uw gebit in kaart met een overzichtsfoto en een 3D scan.  Met een mondcamera wordt uw gebit 3D gescand.

3.      Het tandencorrectieplan

Op basis van de uitgevoerde scan en de overzichtsfoto stellen we een behandelplan op. We houden hierbij rekening met uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Met behulp van 3D-beeldvormingstechnologie kunt u stap voor stap het behandelplan zien vanaf de beginstand tot aan de gewenste eindstand. Indien u tevreden bent met het te verwachten eindresultaat en akkoord hebt gegeven op de behandeling zullen de doorzichtige beugelbitjes op maat worden gemaakt voor uw gebit om uw tanden stap voor stap te verschuiven.

4.      Starten behandeltraject

We plaatsen de eerste set met bitjes over uw tanden. Deze zijn eenvoudig zelfstandig in en uit te nemen. U krijgt meerdere setjes mee, zodat u tussentijds zelf kunt wisselen. Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen. Om de maand controleren we uw voortgang en ontvangt u nieuwe setjes bitjes van ons.

Invisalign bij uw tandarts in Amstelveen

Tandartsenpraktijk Carmenlaan is dé tandarts in Amstelveen voor Invisalign. Onze tandartspraktijk is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Adresgegevens

Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Carmenlaan 361
1183 SM Amstelveen

(020) 345 5345info@tandartsenpraktijkcarmenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 – 16.30 uur
Dinsdag:08.00 – 16.30 uur
Woensdag:08.00 – 16.30 uur
Donderdag:08.00 – 16.30 uur
Vrijdag:08.00 – 16.30 uur
Zaterdag:Op afspraak

Veelgestelde vragen over Invisalign

Doen de doorzichtige bitjes pijn?

De eerste paar dagen van het behandelplan zullen de bitjes strak aanvoelen. Dit gevoel gaat weg, zodra uw tanden voorzichtig in beweging komen. Dit duurt enkele dagen.  Iedere maand krijgt u nieuwe bitjes. De eerste paar dagen zult u dan opnieuw de ongemakken voelen, want uw tanden worden opnieuw in beweging gezet.

Moet ik de beugel continu inhouden?

We raden aan om de beugel minimaal 22 uur per dag te dragen. Dit houdt in dat u de beugel alleen bij het eten, drinken en tandenpoetsen uit mag doen om ze vervolgens nadat de tanden weer schoon worden gespoeld of gepoetst direct weer in te doen.

Hoe vaak moet ik langskomen voor controle?

Gemiddeld hoeft u maar een keer per maand langs te komen voor een controle. Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen. Het kan per behandelplan verschillen hoe vaak u daadwerkelijk langs moet komen. Tijdens een controle bekijken we uw vooruitgang en ontvangt u nieuwe sets bitjes van ons.

Hoelang duurt een Invisalign behandelplan?

Tijdens het opstellen van het behandelplan bekijken we hoelang u de beugel moet dragen. Het gemiddelde behandelplan duurt 3 tot 12 maanden.

Hoe maak ik de beugel schoon?

De doorzichtige beugel dient u regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig met wat tandpasta en een tandenborstel. We raden aan om de beugel ook te reinigen na het drinken van suikerhoudende drankjes.

Vergoedt de zorgverzekeraar Invisalign?

Bij menig zorgverzekeraars in Nederland komt u in aanmerking voor een vergoeding voor een Invisalign. We raden aan om contact op te nemen met uw huidige zorgverzekeraar. Zo weet u gelijk of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

Maak een afspraak bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Bent u benieuwd naar wat een onopvallende doorzichtige beugel van Invisalign voor uw gebit kan betekenen? We informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op om een eerste afspraak te maken.

 

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.