Periodieke controle – Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Periodieke controle – Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Periodieke controle

Minimaal twee keer per jaar nodigen wij u uit voor een periodieke controle. Tijdens deze tandartscontrole bekijken we of er aandachtspunten zijn in uw gebit. Zo checken wij bijvoorbeeld op gaatjes, tandsteen, tandplak en ontstoken tandvlees. Ook als u een kunstgebit heeft, raden we aan om langs te komen voor een controle. Tijdens een periodieke controle bekijken we namelijk niet alleen uw tanden, maar ook uw tong en slijmvliezen in de mond.

We zien u graag langskomen voor een periodieke controle. Neem contact op met de praktijk of schrijf u vandaag nog in.

Periodieke controle bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Regelmatige controles van het gebit zijn belangrijk om problemen tijdig te ontdekken. Daarom brengen de meeste patiënten ieder halfjaar een bezoek aan de tandarts. Meestal bent u binnen 10 minuten klaar en plannen we direct samen een nieuwe afspraak in.

Tijdens een periodieke controle controleren we op gaatjes in uw tanden of kiezen. Daarnaast kijken we of alle vullingen nog netjes op hun plek zitten. Hierna controleren we of uw tong en slijmvliezen afwijkingen vertonen. Het maken van röntgenfoto’s is af en toe ook nodig, om een beter beeld te krijgen van uw gebit. Aan het einde van de behandeling verwijderen we eventueel wat tandsteen en reinigen we uw gebit.

Vervolgbehandeling na een periodieke controle

Mochten we problemen of aandachtspunten constateren in uw gebit, dan kan de periodieke controle iets langer duren. Vervolgens bespreken we graag de mogelijkheden voor een passende behandeling met u. Kleine ingrepen behandelen we altijd op korte termijn. Heeft u een bijzondere behandeling nodig? Dan verwijzen we u door naar bijvoorbeeld een kaakchirurg of orthodontist in Amstelveen of omgeving.

Kosten tandartscontrole

De tandartscontrolekosten zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hierdoor kunnen de tarieven van onze behandelingen per jaar wat variëren. U vindt de kosten voor deze behandeling in de tabel onder ‘C11: periodieke controle’.

De periodieke controle zit niet in uw basisverzekering

Om een periodieke controle vergoed te krijgen, heeft u in de meeste gevallen een aanvullende verzekering nodig. Kinderen tot 18 jaar zijn wél verzekerd vanuit het basispakket, maar hebben vanaf hun 18e ook een aanvullende verzekering nodig. Of de kosten helemaal of deels te vergoeden zijn, hangt af van uw polis en zorgverzekeraar. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als u vragen heeft over de vergoeding van tandartsbehandelingen.

Komt u ook twee keer per jaar langs op controle?

We raden aan om ieder halfjaar een bezoekje te brengen aan onze tandartsenpraktijk in Amstelveen. Dit is overigens niet verplicht, maar wel een sterk advies. Dit heeft de volgende redenen:

  • Voorkomen is beter dan genezen.
  • Gebitsproblemen kunnen we tijdig signaleren
  • U gaat altijd de deur uit met een gezond gebit

Bij iedere controle geven we u graag advies over de preventie van onder andere ontstoken tandvlees en gaatjes. Zo blijft uw stralende glimlach schoon en gezond.

Bang voor de tandarts?

Er zijn ontzettend veel mensen die een tandartsbezoek spannend vinden of het zelfs uit angst ontwijken. Hierdoor lopen zij juist meer risico op gebitsproblemen. Herkent u zich hierin? Dan is het goed om te weten dat Tandartsenpraktijk Carmenlaan u altijd op uw gemak stelt. Onze professionele tandartsen helpen u graag door het hele proces heen.

Angst voor de tandarts is niets om u voor te schamen. Maak het bespreekbaar, zodat we samen kunnen kijken naar oplossingen en de beste behandelmethode voor u. Heeft u last van extreme angst? Dan verwijzen we u graag door naar een tandartspraktijk in de buurt die hierin gespecialiseerd is.

Dit moet u weten over een controle bij de tandarts

Hier leest u de meest gestelde vragen omtrent tandartscontroles. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe vaak is een tandartscontrole nodig?

Sommige mensen kiezen ervoor om maar één keer per jaar langs te gaan bij onze tandartspraktijk. Toch is het verstandiger om minimaal elk halfjaar langs te komen, wat ook de meerderheid van onze patiënten doet. Het grote voordeel hiervan is dat er vaker controle is op uw gebit en we uw mond samen gezond houden.

Is de periodieke controle bij de tandarts verplicht?

Nee, maar tandartsen raden het wel iedereen aan.

Hoelang duurt een periodieke controle?

De behandeling duurt gemiddeld een kwartier. Het kan langer duren als we problemen in uw gebit aantreffen en we hier bijvoorbeeld röntgenfoto’s van moeten maken.

Hoe lang zijn de wachtlijsten voor nieuwe patiënten?

Bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan zijn er geen wachtrijen. Iedere nieuwe patiënt kan zich gemakkelijk inschrijven.

Afspraak maken voor een periodieke controle

Wilt u een periodieke controle inplannen? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk Carmenlaan in Amstelveen. Schrijf in als nieuwe patiënt of bel naar (020) 345 5345 voor het maken van een afspraak.

Adresgegevens

Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Carmenlaan 361
1183 SM Amstelveen

(020) 345 5345info@tandartsenpraktijkcarmenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 – 16.30 uur
Dinsdag:08.00 – 16.30 uur
Woensdag:08.00 – 16.30 uur
Donderdag:08.00 – 16.30 uur
Vrijdag:08.00 – 16.30 uur
Zaterdag:Op afspraak

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.