Preventie-assistente Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Preventie-assistente Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Preventie-assistentie

Zoals de naam al doet vermoeden, vallen de werkzaamheden van de preventie-assistente onder de preventieve mondzorg. Net als de mondhygiënist kan de preventie-assistente voorlichting over een goede mondhygiëne geven en preventieve behandelingen uitvoeren. Als patiënt bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan in Amstelveen ervaart u de volgende voordelen:

 • Preventie-assistenten met jarenlange ervaring
 • Zeer goed met angstige patiënten
 • Nieuwe patiënten van harte welkom: geen wachtlijst

Wilt u graag een afspraak maken of bent u nieuw in onze praktijk? Neem gerust contact met ons op of schrijf u direct in. Ons team staat klaar om u weer stralend te laten lachen!

Wat doet de preventie-assistente?

Steeds meer tandartsenpraktijken hebben een preventie-assistente in dienst. Zij biedt ondersteuning aan de tandarts bij de voorbereiding, behandeling en nazorg van de patiënt. De preventie-assistente is bevoegd om bijvoorbeeld de onderstaande zorg zelfstandig te verlenen.

 • Een anamnese afnemen (vragen over de gezondheid en het medicijngebruik van nieuwe patiënten)
 • Een plaque kleurtest uitvoeren
 • Voorlichting en instructies geven op het gebied van mondhygiëne
 • Mondgezondheid en de conditie van het tandvlees in kaart brengen
 • Kiezen sealen bij kinderen
 • Fluoridebehandelingen uitvoeren
 • Tanden en kiezen polijsten
 • Oppervlakkig tandsteen en plaque verwijderen
 • Gebitsafdrukken maken
 • Bleekbehandelingen uitvoeren

Naast de bovenstaande behandelingen kan de preventie-assistente aanvullende cursussen volgen om meer handelingen uit te mogen voeren.

Kosten preventieve mondzorg

Voor preventieve mondzorg hanteren we geen vast tarief, omdat behandelingen altijd bestaan uit meerdere handelingen. De kosten voor deze handelingen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Op de prijslijst van de NZa, die op onze tarievenpagina staat, vindt u een duidelijk overzicht van de kosten voor preventieve mondzorg onder code M.

Bekijk tarievenpagina

Vergoeding vanuit uw zorgverzekering

Kinderen onder de 18 jaar krijgen al hun tandartskosten vanuit de basisverzekering vergoed. Bij volwassenen is hiervoor meestal een aanvullende tandartsverzekering nodig. Voor actuele informatie over uw vergoeding raden we u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Tandheelkundige zorg van Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Voor preventieve mondzorg en tandheelkundige behandelingen kunt u terecht bij uw tandartsenpraktijk aan de Carmenlaan in Amstelveen. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 en 16:30 uur en op vrijdag en zaterdag op afspraak.

Afspraak maken of inschrijven

Heeft u nog vragen over onze behandelingen of wilt u een afspraak maken? Via de onderstaande buttons neemt u telefonisch of per e-mail contact met ons op. Als u nog geen patiënt bij ons bent, dan kunt u zich eenvoudig online inschrijven. We hebben geen wachtlijst en u bent van harte welkom!

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.