Kronen en bruggen: FAQ - Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Kronen en bruggen: FAQ - Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Kronen en bruggen

Mist u enkele tanden of kiezen of is uw gebit beschadigd? Bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan kunnen we uw tanden en kiezen op duurzame wijze herstellen door middel van kronen en bruggen. Hiermee behouden we zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van uw tanden. Ook kunnen we met kronen en bruggen uw gebit mooier maken, zodat u weer zelfverzekerd durft te praten en te lachen.
Wilt u meer weten over kronen en bruggen? Onze tandartsen adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via de onderstaande buttons.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje gemaakt van porselein. We plaatsen hem over een geslepen tand of kies om zijn vorm en functie te herstellen. Met een kroon kunnen we een enkele tand of kies vervangen. Ook biedt een kroon uitkomst wanneer de oorspronkelijke tand niet genoeg houvast biedt voor een vulling. Met een kroon kunnen we de tand of kies dus verstevigen en herstellen.

U heeft een kroon nodig als:

 • U last heeft van verkleurde of slecht gevormde tanden en ze wilt laten herstellen.
 • Uw tand of kies is afgebroken.
 • Uw tand of kies gedeeltelijk verloren is gegaan door tandbederf en hierdoor onvoldoende steun biedt voor een vulling.

Wat is een brug?

Een brug is een duurzame vervanging voor één of meerdere tanden. Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist, kunnen we een brug plaatsen om de open ruimtes in uw gebit op te vullen. Een brug bestaat uit twee kronen en een brugtussendeel. We plaatsen de kronen op de afgeslepen tanden aan de weerzijden van de open ruimte in uw gebit. Vervolgens dient het brugtussendeel als opvulling van de missende tanden of kiezen.

U heeft een brug nodig als:

 • U een of meerdere tanden of kiezen mist.
 • U moeite heeft met kauwen door de open ruimtes in uw gebit.
 • U niet meer durft te praten of lachen, omdat u tanden of kiezen mist en u het uiterlijk van uw gebit wilt laten verbeteren.

Kronen en bruggen van de beste kwaliteit

Kronen en bruggen bieden een goede oplossing wanneer u tanden of kiezen mist en u daardoor niet meer tevreden bent over de functionaliteit of het uiterlijk van uw gebit. Bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan streven we altijd naar het mooiste en natuurlijkste resultaat. Samen met u beslissen we de juiste kleur en vorm van de kroon of brug. Onze kronen en bruggen worden altijd vervaardigd door ervaren tandtechnici. Onze gespecialiseerde tandartsen plaatsen de kroon of brug vervolgens op deskundige wijze in uw gebit. Wij garanderen u de hoogste kwaliteit kronen en bruggen, de beste service en een prachtig resultaat.

De behandeling

Het plaatsen van een kroon of brug gebeurt in twee bezoeken. Hieronder geven we meer uitleg over de stappen die we tijdens de bezoeken doorlopen:

 1. Tand of kies slijpen
  Allereerst slijpen we een deel van de tand of kies af. Zo maken we plaats voor de kroon. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving.
 2. Scan
  We maken een scan van uw kaak. Dit gebeurt met een mondcamera. Deze scan sturen we digitaal naar het tandtechnisch laboratorium, zodat zij een virtueel 3D model kunnen maken. Op dit model maken we uiteindelijk de kroon of brug.
 3. Kleur bepalen
  In overleg met u bepalen we de gewenste kleur. De uiteindelijke kleur is ook afhankelijk van waar de kroon of brug geplaatst zal worden. Wordt hij voorin of achterin de mond geplaatst? Wij bespreken altijd de mogelijkheden met u om zo tot het mooiste en beste resultaat te komen. Bij een kroon over de voortanden zal vaak de ceramist de kleur in uw bijzijn volledig naar wens maken.
 4. Tijdelijke kroon
  Na het afslijpen van de tand of kies krijgt u een tijdelijke kroon waarmee we de afgeslepen tand of kies kunnen beschermen. U draagt de tijdelijke kroon totdat de daadwerkelijke kroon of brug gereed is. Vaak is de kroon dezelfde dag klaar. Dan is er geen tijdelijke kroon nodig.
 5. Kroon of brug plaatsen
  Wanneer de kroon of brug klaar is, kunnen we hem tijdens de laatste afspraak in uw mond plaatsen. Hierbij zijn aanpassingen nog steeds mogelijk. Bent u tevreden met het resultaat? Dan zetten we de kroon of brug vast met een speciaal cement.

Uw kroon of brug onderhouden

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw nieuwe kroon of brug is het belangrijk dat u hem goed onderhoudt. Dit doet u door er een goede mondhygiëne op na te houden. Het is belangrijk dat u uw gebit, inclusief nieuwe kroon of brug, goed schoonmaakt. Poets uw tanden zorgvuldig met een zachte tandenborstel. Focus vooral op de rand van de kroon of brug. Gebruik vervolgens tandenstokers of ragers om de ruimtes tussen uw tanden en kiezen schoon te maken.

Kosten kroon of brug

De kosten van een kroon of brug zijn afhankelijk van het materiaal dat we gebruiken en de kosten van het tandtechnisch laboratorium. Ook de staat van uw tanden en kiezen hebben invloed op de totaalprijs. Daarnaast moeten er soms tanden en kiezen getrokken worden, wat wordt meegenomen in de totale kosten.

Om met zekerheid te weten wat de totale kosten van de behandeling zullen zijn, adviseren we u om een adviesgesprek aan te vragen. Tijdens dit consult ontvangt u een kostenbegroting.

Contact opnemen

Heeft u vragen over de wortelkanaalbehandeling en wilt u graag persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u last van pijnlijke tanden of kiezen? Dan is het belangrijk dat u direct contact met ons opneemt.

Adresgegevens

Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Carmenlaan 361
1183 SM Amstelveen

(020) 345 5345info@tandartsenpraktijkcarmenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 – 16.30 uur
Dinsdag:08.00 – 16.30 uur
Woensdag:08.00 – 16.30 uur
Donderdag:08.00 – 16.30 uur
Vrijdag:08.00 – 16.30 uur
Zaterdag:Op afspraak

Veelgestelde vragen over kronen en bruggen

Denkt u dat u een kroon of brug nodig heeft? Of weet u al zeker dat dit het geval is? Dan loopt u vast nog met een aantal vragen rond. Om de belangrijkste vragen en grootste onzekerheden bij u weg te nemen, vindt u hieronder de meest gestelde vragen over kronen en bruggen, inclusief onze antwoorden. Staat uw vraag er niet bij of wilt u meer weten over dit onderwerp? Vul dan ons contactformulier in.

 • Hoelang gaan kronen en bruggen mee?

 • Wat kosten kronen en bruggen?

 • Wat is beter: een kroon, brug of implantaat?

 • Is het plaatsen van een kroon of brug pijnlijk?

 • Wat zijn de voordelen van kronen en bruggen?

 • Wat zijn de nadelen?

 • Van welke materialen worden ze gemaakt?

 • Is er een vergoeding voor deze behandeling?

 • Is het verwijderen van tanden nodig voor het plaatsen van een brug of kroon?

 • Zijn er alternatieven voor kronen of bruggen?

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.