Facings Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Facings Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Facings

Droomt u van een stralend en recht gebit? De ervaren cosmetische tandartsen van Tandartsenpraktijk Carmenlaan in Amstelveen maken dat mogelijk met facings. Facings zijn een mooie en duurzame verfraaiing van het gebit, die aanvoelen als de eigen tanden. Met facings kunnen we de spleetjes tussen uw tanden opvullen, afgebroken hoeken herstellen en scheve tanden verbergen. Ook kunnen we de kleur van de facings bepalen en eenvoudig het gewenste resultaat bereiken. Onze tandartsen geven u graag persoonlijk advies over facings en de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op via de onderstaande buttons.

Wat is een facing?

Een facing is een ‘kapje’ gemaakt van composiet of porselein dat perfect op de natuurlijke tand of kies past. We kunnen de facing iedere gewenste kleur geven, zodat hij perfect aansluit op uw gebit. Het is mogelijk om een enkele facing te plaatsen of meerdere facings. Hoeveel facings er geplaatst dienen te worden, is afhankelijk van de situatie en het gewenste resultaat.

Waarom kiezen voor facings?

Met facings kunnen we de vorm en functie van een tand of kies herstellen en uw gebit er beter uit laten zien. We kunnen bijvoorbeeld spleetjes tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes herstellen en verkleurde tanden weer wit maken. Bent u volwassen en staan uw tanden scheef, maar wilt u geen beugel? Dan kunnen we door middel van facings de scheve tanden verbergen. Zo kan een beugel overbodig zijn.

De voordelen van facings

Facings kennen diverse voordelen. Hieronder hebben we enkele voordelen op een rijtje gezet:

 • Afgebroken tanden of kiezen herstellen
 • Scheve tanden verbergen
 • Direct een wit en recht gebit
 • Niet langer onzeker over uw lach
 • Weer goed kunnen eten

Wilt u weten of facings ook iets voor u zijn? Onze tandartsen voorzien u graag van persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op.

Van welk materiaal worden facings gemaakt?

Facings worden gemaakt van materialen als composiet of porselein. Beide materialen kunnen we de gewenste kleur geven, zodat ze perfect aansluiten op de kleur van uw tanden. Of juist een witter gebit creëren.

Composiet facings

Deze facings zijn gemaakt van composiet. Dit materiaal is beter voorspelbaar dan porselein en gebruiken we ook bij het opvullen van gaatjes. Ook zijn de kosten aanzienlijk lager in vergelijking met porseleinen facings. Wanneer we gebruikmaken van composiet facings, hoeven we de tand nauwelijks te slijpen.

Porseleinen facings

Porseleinen facings gaan langer mee dan facings gemaakt van composiet. Ze verkleuren niet en zien er zeer natuurlijk uit. Bij het plaatsen van porseleinen facings slijpen we een stukje van de bestaande tand af. De kosten voor porseleinen facings zijn hoger dan composiet facings.

Meer over porseleinen facings

Facings plaatsen in Amstelveen

Hoe een facing wordt geplaatst, is afhankelijk van het materiaal. Er wordt zo minimaal mogelijk beslepen. Voor een porseleinen facing moet er in het algemeen meer worden geslepen dan voor een composiet facing. Bij porseleinen facings worden er tijdelijke facings geplaatst totdat in de tweede zitting de porseleinen facings geplaatst worden.

Het plaatsen van een composiet facing

De tandarts kan een facing gemaakt van composiet binnen één sessie plaatsen. Bij het plaatsen van een composiet facing behandelen we de tand eerst met zuur om hem ruwer te maken. Hierdoor kan het composiet beter aan de tand hechten. Vervolgens brengt de tandarts een laagje composiet aan en creëert hij de gewenste vorm. Zo maakt hij een facing die perfect aansluit op de rest van de tanden.

Het plaatsen van een porseleinen facing

Een porseleinen facing moet gemaakt worden in een tandtechnisch laboratorium. Daarom moet u bij het laten plaatsen van een porseleinen facing minstens twee bezoeken brengen aan de tandarts. Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van de tanden af en maakt hij een afdruk van uw gebit. Deze afdruk sturen we naar het tandtechnisch laboratorium, waar de facings gemaakt worden. De facings sluiten perfect aan op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. Tijdens uw tweede bezoek aan de tandarts plaatst hij de nieuwe facing op de afgeslepen tand.

Een natuurlijk resultaat met facings

Bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan in Amstelveen streven we met onze facings altijd naar het natuurlijkste resultaat. We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en controleren uw gebit op professionele wijze. Zo kunnen we, in samenspraak met u, de geschiktste kleur en vorm voor u bepalen. Onze cosmetische tandartsen hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van facings.

Neem contact op

Wilt u meer weten over facings of wilt u graag persoonlijk advies? Neem gerust contact met onze praktijk in Amstelveen op. Bel naar (020) 345 5345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Adresgegevens

Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Carmenlaan 361
1183 SM Amstelveen

(020) 345 5345info@tandartsenpraktijkcarmenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 – 16.30 uur
Dinsdag:08.00 – 16.30 uur
Woensdag:08.00 – 16.30 uur
Donderdag:08.00 – 16.30 uur
Vrijdag:08.00 – 16.30 uur
Zaterdag:Op afspraak

Veelgestelde vragen facings

Laat u binnenkort facings zetten bij onze praktijk in Amstelveen? Bekijk onze antwoorden op de veelgestelde vragen om u alvast een beetje voor te bereiden. Heeft u na het lezen van de FAQ nog vragen, neem dan gerust contact met ons op of stel ze bij ons in de praktijk.

 • Wat zijn facings?

 • Wat zijn de voordelen van facings?

 • Wat zijn composiet facings?

 • Wat zijn porseleinen facings?

 • Zijn er ook facings zonder slijpen?

 • Hoelang gaan facings mee?

 • Hoe voelen facings aan?

 • Wat kosten facings?

 • Hoe onderhoud ik mijn facings?

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.