Porseleinen facings Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Porseleinen facings Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Porseleinen facings

Ervaart u een onzeker gevoel over uw gebit door bijvoorbeeld een spleetje, verkleurde of scheve tanden of een afgebroken hoekje? Dan bieden porseleinen facings een fijne oplossing voor de lange termijn. Deze dunne schildjes maken we op maat voor uw gebit en ze voelen precies aan zoals uw eigen tanden. Na een eenvoudige behandeling gaat u weer door het leven met een zelfverzekerde, stralende lach! Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor uw gebit? Neem dan contact met ons op via een van de buttons. Onze cosmetische tandartsen helpen u graag verder!

Wat zijn porseleinen facings?

Porseleinen facings zijn dunne schildjes keramiek die we op de voorkant van de tanden bevestigen om onder andere spleetjes, scheve tanden, verkleurde tanden en afgebroken tanden te corrigeren. Door het glazuurachtige oppervlak van dit type facing reflecteren ze licht op een natuurlijke wijze, wat zorgt voor een stralende glimlach. Porseleinen facings zijn hierdoor een populaire keuze voor een esthetisch mooier en harmonieuzer gebit. Facings van porselein zijn daarentegen wel hoger in kosten dan composiet facings, maar hebben ook een langere levensduur.

Voordelen van porseleinen facings

Porseleinen facings bieden verschillende voordelen, die we graag aan u toelichten:

  • Natuurlijke uitstraling Facings van porselein imiteren de lichtreflectie van natuurlijke tanden, waardoor ze een zeer realistische en esthetische aanblik bieden.
  • Kleurvastheid Porselein verkleurt niet snel, waardoor facings jarenlang hun oorspronkelijke kleur behouden, zelfs bij blootstelling aan koffie, thee, of tabak. Daarnaast is porselein glad en ondoordringbaar, waardoor de facings bestand zijn tegen vlekken.
  • Duurzaamheid De levensduur van porseleinen facings is over het algemeen erg lang, doordat ze zeer sterk en duurzaam zijn. Hoewel porseleinen facings duurzaam zijn, kunnen slechte leefgewoontes zoals veel koffie drinken en roken de levensduur verkorten.
  • Minimale aanpassing aan tandstructuur Het plaatsen van porseleinen facings vereist minimale aanpassing van de bestaande tandstructuur, wat het een minder invasieve optie maakt dan volledige kronen.

Porseleinen facings laten plaatsen in Amstelveen

De plaatsing van porseleinen facings vereist 2 verschillende bezoeken aan onze tandartsenpraktijk. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw wensen en voeren we zorgvuldig een gebitscontrole uit. Vervolgens slijpt onze ervaren cosmetische tandarts een dun laagje van uw tanden af en maakt hij een afdruk of scan van uw gebit. Deze sturen we naar het tandtechnisch laboratorium, waar ze hoogwaardige porseleinen facings maken die perfect aansluiten op de vorm, kleur en grootte van uw andere tanden.

Tijdens de tweede afspraak plaatst onze tandarts de porseleinen facings op de afgeslepen tanden door middel van een speciale lijm. Na de plaatsing doen we nog kleine aanpassingen en polijsten we de facings voor een perfecte pasvorm en uitstraling.

Porseleinen facings onderhouden

Goed onderhoud is van essentieel belang voor een optimale levensduur van de porseleinen facings. Poets daarom twee keer per dag goed uw tanden en verwijder vuil en bacteriën tussen de tandspleten met behulp van ragers, flosdraad of stokers. Verder raden we aan twee maal per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Tijdens deze controle controleren we niet alleen uw eigen tanden, maar ook direct de staat van uw facings.

Porseleinen facings prijs

De kosten van porseleinen facings worden ieder jaar opnieuw bepaald door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Op onze tarievenpagina vindt u een actueel overzicht van de huidige kosten. Porseleinen facings vallen onder de code V15.

Contact opnemen met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Heeft u een vraag over porseleinen facings of wilt u graag persoonlijk advies ontvangen van onze cosmetische tandartsen? Neem gerust contact met ons op via de button of schrijf u in bij onze praktijk in Amstelveen. Van maandag tot en met donderdag zijn we via 020 345 5345 telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Wordt u liever teruggebeld? Vul dan ons contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Adresgegevens

Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Carmenlaan 361
1183 SM Amstelveen

(020) 345 5345info@tandartsenpraktijkcarmenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 – 16.30 uur
Dinsdag:08.00 – 16.30 uur
Woensdag:08.00 – 16.30 uur
Donderdag:08.00 – 16.30 uur
Vrijdag:08.00 – 16.30 uur
Zaterdag:Op afspraak

Veelgestelde vragen over porseleinen facings

In deze sectie vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over porseleinen facings. Heeft u geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

  • Doet het plaatsen van porseleinen facings pijn?

  • Hoe voelen facings aan?

  • Hoelang gaan porseleinen facings mee?

  • Wat mag ik niet eten met porseleinen facings?

  • Wat moet ik doen als mijn facings beschadigd of versleten zijn?

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.