Composiet facings Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Composiet facings Amstelveen – Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Composiet Facings

Bent u niet tevreden met uw tanden en wilt u weer zelfverzekerd glimlachen met een recht gebit? Dan bieden de composiet facings die we bij Tandartsenpraktijk Carmenlaan plaatsen een fijne oplossing. Dit type facing plaatsen we op uw tanden en is bijzonder geschikt voor het corrigeren van spleetjes, verkleurde of scheve tanden, maar ook voor het herstellen van afgebroken hoekjes. De facings voelen aan als uw eigen tanden en bieden een snelle en effectieve manier om uw gebit te verfraaien. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via een van de buttons. Onze cosmetische tandartsen voorzien u graag van advies!

Wat zijn composiet facings?

Composiet is een tandheelkundig materiaal dat bestaat uit een mengsel van kunsthars en fijne glas- of keramische deeltjes, wat resulteert in een sterk en natuurlijk ogend materiaal. Composiet facings zijn een dun op maat gemaakt laagje van dit materiaal dat we direct op het tandoppervlak aanbrengen. Ze zijn ideaal voor het corrigeren van esthetische onvolkomenheden zoals verkleuringen, kleine scheurtjes, afgebroken hoekjes of het opvullen van spleetjes tussen tanden. Door hun veelzijdigheid en natuurlijke uitstraling zijn composiet facings een populaire keuze voor het creëren van een mooie, stralende glimlach.

De voordelen van composiet facings

Composiet facings bieden tal van voordelen. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

  • Nauwkeurig aanpasbaar naar de kleur van uw tanden
  • Behandeling is klaar na slechts één bezoek
  • Weinig verlies van weefsel en tandvlees
  • De facings zijn reparabel
  • Goedkoper en beter voorspelbaar dan porseleinen facings

Composiet facings plaatsen in Amstelveen

Onze ervaren cosmetische tandartsen streven altijd naar een natuurlijk ogend resultaat. Voordat we de facings plaatsen, voeren we een controle van uw gebit uit en bespreken we uw wensen. Op deze manier kiezen we, in overleg met u, de kleur en vorm die het beste bij u past.

De composiet facings plaatsen

Het plaatsen van composiet facings is een relatief snelle behandeling waar we maar één sessie voor nodig hebben. Eerst behandelen we de betreffende tand(en) met zuur om het oppervlak ruwer te maken, waardoor het composiet beter hecht. Vervolgens brengt onze cosmetische tandarts een laagje composiet aan en creëert hij de afgesproken vorm. Op deze manier maakt hij een facing die naadloos aansluit op de rest van uw tanden.

Composiet facings onderhouden

Uw composiet facings onderhoudt u op precies dezelfde wijze als uw eigen tanden. Het is belangrijk dat u minimaal twee keer per dag uw gebit poetst en moeilijk bereikbare plekken reinigt met behulp van ragers, stokers of flosdraad. We raden daarnaast aan minimaal twee keer per jaar bij onze tandartsenpraktijk langs te komen voor een
periodieke controle. Tijdens deze controle beoordelen we ook de staat van uw facings.

Kosten composiet facings

De kosten van composiet facings worden ieder jaar opnieuw vastgesteld door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Voor een actueel overzicht van de prijzen verwijzen we u graag naar onze tarievenpagina. Hier vindt u de meest recente prijslijst. De code voor het plaatsen van facings is V15.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over composiet facings of wilt u graag persoonlijk advies van onze cosmetische tandartsen? Aarzel niet en neem via de button contact op met onze praktijk in Amstelveen of schrijf u eenvoudig in. Van maandag tot en met donderdag zijn we via 020 345 5345 telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Wordt u liever teruggebeld? Vul dan ons contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Adresgegevens

Tandartsenpraktijk Carmenlaan
Carmenlaan 361
1183 SM Amstelveen

(020) 345 5345info@tandartsenpraktijkcarmenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 – 16.30 uur
Dinsdag:08.00 – 16.30 uur
Woensdag:08.00 – 16.30 uur
Donderdag:08.00 – 16.30 uur
Vrijdag:08.00 – 16.30 uur
Zaterdag:Op afspraak

Veelgestelde vragen over composiet facings

Om u goed voor te bereiden op het plaatsen van de facings en de nazorg, beantwoorden we veelgestelde vragen. Heeft u hier het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen.

  • Is het plaatsen van composiet facings pijnlijk?

  • Hoelang gaan composiet facings mee?

  • Wat mag ik niet eten met composiet facings?

  • Wat als mijn facings beschadigd of versleten zijn?

Contact met Tandartsenpraktijk Carmenlaan

Wilt u meer informatie over onze tandartspraktijk in Amstelveen? Neem gerust contact met ons op via 020-3455345. We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Of vul het contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.